woensdag 20 februari 2008

Adios Fidel!




Niet de CIA noch de oppositie van Cuba heeft hem klein gekregen. Het is de tand des tijds de klus heeft geklaard. Na bijna 50 jaar revolutie voeren is het hem genoeg geweest. Volledig verzwakt door ziekte draagt Castro de family business over aan zijn 'jongere' broer Raul (76).
Het ziet er dus voorlopig niet naar uit dat Cuba zal meestappen in de vaart der volkeren. Maar Raul beloofde al wel enkele hervormingen om de sputterende economie er terug bovenop te helpen. Maar verwacht er alvast niet te veel van. De Amerikanen wachten voorlopig ook nog even af om hun handelsembargo op te heffen.
Maar gelukkig is het niet aan de Amerikanen om te beslissen wat we invoeren vanuit Cuba. Laten we dus maar eens goed klinken op de beslissing van Castro met een stevige Cubaanse cocktail!


Cuba Libre

Havana Club rum, cola, 1 halve limoen, 3 ijsblokjes.


Bereidingswijze

Vul een longdrink glas met de drie ijsblokjes. Snij de halve limoen in twee gelijke partjes. Pers één partje uit in het glas en doe het ander volledig in het glas. Giet er twee vingers rum bij en vul het glas met cola (hoeveelheid naar smaak en sterkte). Eventjes mengen voor je de cocktail opdient

Geen opmerkingen: