zondag 2 maart 2008

El autobús


Vorig jaar maakten mijn ouders een rondreis in Cuba. Dat kan zoal eens wanneer de kinderen besluiten niet meer mee op reis te gaan. Gedaan met campings in de méditerranée, het mag al eens iets kosten.

Achteraf volgt dan natuurlijk het gebruikelijke geplaag met de vakantiefoto's. Ik ben er wel nog niet uit wat mij het hardste stoort: dat ik niet mee kon of de erbarmelijke fotografische kwaliteit. Maar één beeld viel toch wel op tussen de fotoreportage: Een bus van De Lijn midden in Cuba?!

Blijkbaar heeft voormalig alles-gratis-minister Robert "Steve" Stevaert enkele jaren geleden een aantal bussen cadeau gedaan aan zijn socialistische vrienden. Een beetje verf kon er wel niet meer af en de bussen rijden volgens het infobord bovenaan nog steeds richting Vlaamse land. Maar laat ons zeggen dat de bussen op zich al een mooi geschenk zijn voor een totalitair regime dat dissidenten genadeloos opsluit en elke vorm van vrijheid de kop indrukt. Daar drinken we er één op!

Carribean Breeze

1cl rum (cocos)
1cl rum (enkel Cubaanse uiteraard)
2cl Wodka
1cl grenadine
ananassap

De eerste vier ingrediënten goed shaken met ijs. Giet in een glas met ijsblokjes en voor de doetjes: aanlengen met ananassap.

Geen opmerkingen: