woensdag 12 maart 2008

Salsa!


Wie alles wil weten over salsa moet zeker eens naar de site cubansalsa.be/ surfen. Je vindt er verwijzingen naar cursussen, videolinks, foto's, cd-besprekingen en nog veel meer.


Ook de andere salsa, in het Spaans ook wel "Pico de Gallo" oftewel hanebek genoemd, kunnen we niet achterwege laten. Lekker bij tortilla chips, quesadillas, guacamole en nog veel meer.

Wat je nodig hebt:
- 5 tomaten (stevig, niet zacht)
- 1 kleine ajuin
- 3 japaleno pepers
- cilantro
- limoensap
- zout

Wat je moet doen:
Begin met het in kleine stukjes snijden van de pepers en gooi ze daarna in een kom. Snij dan de tomaten in even kleine stukjes en meng ze met de pepers. Doe hetzelfde met de ajuinen en jawel, gooi ze in de kom en meng.
Tijd voor de cilantro. Wees niet te zuinig, het mag best veel zijn. De steeltjes mogen mee versneden worden. Snij ze fijn, maar niet té. En ja, mengen.
Pers dan een halve limoen uit boven de schaal en voeg zout toe. Voila!

Nu heb je je Pico de Gallo, klaar om te eten met je gerecht naar keuze.

Geen opmerkingen: