zaterdag 5 april 2008

Alle gekheid in een drankje

Na het groene licht voor het kopen van buitenlandse electronica komt er weer een onverwacht bericht uit Cuba. Vice president Carlos Lage noemde de beperkingen met betrekking op het dagelijkse leven opgelegd door de overheid "oorlogswonden". Hij verklaarde deze als een gevolg van de oorlog die Cuba heeft met de VS, maar Lage benadrukte wel dat het een oorlog is die Cuba gewonnen heeft.
De uitspraak kwam als reactie op klachten van enkele intellectuele Cubanen die de censuur aanklaagden. Dit soort openlijke klachten over het regime zou sinds kort mogelijk zijn. Raul Castro verklaarde dit in februari, hij moedigde Cubanen aan om fundamentele problemen openlijk aan te klagen zonder schrik te hebben voor represailles.
Vice president Lage beloofd echter geen veranderingen in alle aangekaarte problemen, maar de recente opheffing van een reeks beperkingen kan toch gezien worden als een voorteken dat veranderingen voorspelt.

Hoe moet je dit onverwachte nieuws interpreteren, of zelfs verwerken? Naar onze mening gaat dit best met een Havana Loco (vrij vertaald: "ze zijn gek in de hoofdstad"). Een drankje dat zeer snel bereid is.

recept:

1/4 witte rum, 4/5 appelsiensap, vier ijsblokjes en een schijfje appelsien. Goed schudden en vervolgens opdienen.

Geen opmerkingen: